Ondernemen in essentie Essentis
Home Download Vertel een vriend Contact
Essentis
Menno Noordervliet, psycholoog
Meer Autobiografie
Toen ik leerde lopen leerde ik ook de ademhalings- en bewegingsoefeningen van mijn vader, sportleraar van beroep en fervent beoefenaar van yoga en meditatie, die ik in eerste instantie gewoon nadeed. In ons gezin lagen de boeken van Paul Brunton en de Theosofische vereniging naast de Donald Ducks en de Dik Trom. Er ging veel aandacht uit naar zowel de stoffelijke als onstoffelijke voeding.

Na een succesvolle groei- en bloeitijd in het bedrijfsleven ben ik jarenlang ernstig ziek geweest, een innerlijke wereldreis/odyssee zonder vergelijk die voerde door de schatkamers van ons aller innerlijk waar natuurlijke rust, harmonie en vrede heersen. Zo schoongewassen worden van alle hoogmoed en arrogantie heb ik uiteindelijk ervaren als een voorrecht en het bood alle ruimte aan een geweldige transformatie, een inwijding gelijk. Het uiterlijke succes ging duidelijk ten koste van het innerlijk leven. Wanneer je niet dood gaat, wat kom je hier dan nog doen?

Uiteindelijk kon ik daar de volgende woorden voor vinden, die ik met alle respect heb geschreven. Het verlangen is immers thuisgekomen, de innerlijke stem rust, kortom op mijn bestemming. De essentie bleef over, de merg van ons wezen. Zo ben ik normaal geen zoeker meer maar vinder van een overstromende beker. Dat is een rijk bezit en dan kun en mag je soms klare wijn schenken, glashelder, aan mensen die daar behoefte aan hebben. Daartoe is Essentis opgericht, de praktijk van de mens. Bij Essentis wandel ik met ondernemers en leiders uit organisaties, zit met hen bij open haarden of… Ik luister voornamelijk en bied hen alle ruimte. Zo ben ik dienstverlener geworden in tijd, aandacht en vertrouwen en ben er onvoorwaardelijk voor mijn klant.

Leven vanuit het hart is geweldig, dan doen mensen goede en ware dingen. Geen gekopieerde wijsheid of tweedehands kennis, maar leven uit de eerste hand. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik zijn bekende vragen. Er is echter geen te volgen route naar uzelf, het is de weg van het ongebaande pad.

Uw eigen weg. Een klant vroeg mij ooit een column over coaching te schrijven in de nieuwsbrief van het bedrijf. Van een half kladblok vol bleef uiteindelijk de volgende regel over: Een coach (Eng) is een koets, word(t) automobiel. Dus leer om uzelf te bewegen.

Essentis