Ondernemen in essentie Essentis
Home Download Vertel een vriend Contact
Essentis
René te Vaarwerk
Referentie /
Bert Derks, management-trainer:
Wanneer we op reis gaan bepalen we waar we naar toe willen en plannen de route. We zoeken zekerheid dat we aankomen op de plaats en tijd die we willen. Ons leven is ook een reis, alleen niemand heeft een plattegrond of een reisroute.
 
Wij houden niet van onzekerheid. Wat veel mensen dan ook doen is zekerheid zoeken in aannames over het leven. Dat geeft wat schijnzekerheid om je onderweg niet totaal verdwaald te voelen of zelfs heel zeker over te komen. Sommigen liegen zelfs zo tegen zichzelf dat ze gaan geloven wat ze denken. Maar we zijn dan ver weg van waar het om gaat; het is niet de essentie.
 
Johan heeft geleerd te zijn. En in het hier en nu kijkt hij eens rustig om zich heen naar wat er is. Hij gaat als ontdekkingsreiziger het leven in en vertrouwt op een goede reis , sterker nog, hij heeft een goede reis.  Die houding stelt hem in staat om, vanuit dit vertrouwen in wat is, juist wel te focussen op de essentie. In de gesprekken die hij voert, vallen hem dan snel de "praatjes" en soms zelfs "leugens" op die voor de mede-wandelaar als waarheid worden gezien.

Er volgt een vraag of verhaal met een boodschap. 

Wandel met deze man.
Terug naar het overzicht
Essentis