Ondernemen in essentie Essentis
Home Download Vertel een vriend Contact
Verhalen
Patricia Ahlström:
De limonademaker
Onderstaand is een initiatief voor een verhalenbundel.

Citroenlimonade en levenkunstcoaching.
Brengt het lot citroenen op je pad, maak er dan limonade van.

Voor de ene mens is het glas half leeg, en voor de andere mens halfvol, terwijl het om exact dezelfde beker/situatie kan gaan. Dan zijn er ook nog mensen die laten diezelfde beker overstromen, telkens weer. Een overstromende beker is een rijk bezit. Dan wordt het tijd om van die overvloed te delen. Om citroenlimonade / klare wijn te gaan schenken.

Mijn fascinatie voor het mysterie van het leven heeft gemaakt dat ik ben gaan onderzoeken waarom iemand geluk heeft. Wat gebeurt er precies in dat proces?
Hoe komt het dat de ene mens "altijd" geluk heeft en de ander niet ?
Ligt dat aan de manier waarop je omgaat met datgene wat je tegenkomt op je pad, ben je onder een gelukkig gesternte geboren? Of...
Veel gehoorde commentaren zijn: "Het leven is veel waardevoller geworden" of "Sindsdien heb ik altijd geluk" of "Ik kom alleen nog maar mooie mensen tegen."

Een bundel met als rode draad de essentie van het leven, levensverhalen die van het donker naar het licht leiden, van ziekte naar genezing en de kracht van positief denken, die met een bescheiden opstelling en zonder oordeel zijn samengesteld.
Aangrijpende, hartverwarmende en inspirerende verhalen.

De enorme mogelijkheden die wij als mens hebben. Hoe tegenwind sommigen dient als brandstof/energie om juist weer vooruit te komen. Wat zijn de lessen die we hier uit kunnen trekken?

Van deze overstromende bron wil ik graag delen in de vorm van een bundel met verhalen die hiervan getuigen. Uiteraard zijn meer bijzondere en mooie verhalen welkom.
Verhalen / Columns
Bloedonderzoek...Santiago de Compostela...Piet...Willem...Soweco...Altijd zomer...Geen geheimen...Jaloers op de zon...Desiderata, tekst gevonden in het j...Over verpakking, maskerade en windo...Vlag...De limonademaker...Op bezoek bij Mellie Uyldert...Mr. van den Bos...